Kompanijske Vesti

AKVIZICIJA GP NIKOLIĆ ZA PRUŽANJE USLUGA STRUKTURNOG INŽENJERINGA

1 minut čitanja
Deli

Marera Property Management akvizirala je preduzeće GP Nikolić iz Kraljeva, eksperta na polju strukturnog inženjeringa sa višedecenijskim iskustvom u realizaciji infrastrukturnih, industrijskih i objekata komercijalne namene. Iza preduzeća stoji preko 250 uspešno realizovanih projekata i 340.000 m2 igrađenih objekata širom Srbije.

 

Za GP Nikolić ulazak u veliki sistem donosi stabilnost poslovanja, veći obim projekata, kao i razvojne investicije. Sa druge strane, njihovom integracijom biće formirana nova divizija unutar kompanije Marera Property Management pod nazivom Marera Construction.

 

Na ovaj način biće ostvareno sinergijsko delovanje sa postojećim uslugama u okviru segmenta upravljanja građevinskim projektima, u kome je kompanija već učvrstila svoju poziciju na tržištu. Integracija strukturnog inženjeringa u portfolio usluga daće snažnu dodatnu vrednost projektima sa prefabrikovanim betonskim konstrukcijama, čijim se projektovanjem i proizvodnjom bavi GP Nikolić. Pored osavremenjivanja pogona u Kraljevu, u prvoj polovini 2021. godine biće otvoren i novi proizvodni pogon u Novom Sadu. Regionalna ekspanzija, uz širenje portfolija usluga, omogućiće ključnu komparativnu prednost u daljoj implementaciji kako infrastrukturnih projekata, tako i sve većeg broja projekata u brzorastućem industrijskom sektoru.

Newsletter

Prijavite se za naš newsletter da biste dobijali najnovije informacije o našim uslugama i sjajnom sadržaju iz našeg magazina